Ralf Schumacher ruilde zijn Williams cockpit in voor die van Toyota, en heeft zich als hoogste doel het veroveren van het wereldkampioenschap in de komende vijf jaar gesteld, liefst nog door zijn broer te verslaan.
Ralf is ervan overtuigd dat Toyota de komende jaren langzaam aan zal verbeteren, en uiteindelijk de uitdaging met Ferrari zal aankunnen. Allemaal mooie woorden, maar de realiteit is dat Toyota nog steeds niet op het podium heeft gestaan. Dat, zegt Ralf Schumacher, is een doel voor volgend seizoen.

“In de komende 3 � 5 jaar ben ik er zeker van dat ik het kampioenschap kan veroveren. Volgend seizoen willen we zo vaak als we kunnen op het podium eindigen. Het kampioenschap winnen is een doel op lange termijn.  “

Ralf voelt zich overigens in dezelfde situatie als zijn broer Michael, toen die een contract bij Ferrari tekende, eind 1995. Michael Schumacher deed er vijf jaar over om zich samen met Ferrari terug naar de top te werken en haalde de eerste rijderstitel voor Ferrari binnen in 21 jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter