Ralf Schumacher behaalde op de N�rburgring de overwinning. Voor Williams-BMW werd het zelfs een dubbelslag want Juan Pablo Montoya eindigde de race op de tweede plaats.

Op de streep had Ralf een voorsprong van een kleine 20 seconden op zijn teamgenoot Montoya. Ralf nam in de 26e ronde de leiding over van Kimi Ra�kkonen die met motorpech de strijd moest staken.

Na de start nam een sterke Ra�kkonen de leiding. Na zijn pitstop in de 16e ronde behield hij vrij eenvoudig de leiding. Het leek er op dat hij vrij makkelijk naar de overwinning kon rijden.

Ralf Schumacher had de tweede plaats in handen , maar leek niet bekwaam om Ra�kkonen te verontrusten. Maar het mocht niet zijn voor McLaren �Mercedes in hun thuisrace. Ook Coulthard haalde het einde niet. Op twee ronden van het einde vloog hij net voor de chicane van de baan na een geweldig gevecht met Fernando Alonso.

Derde vandaag werd de Braziliaan Rubens Barrichello. Veel was er van Rubens vandaag echter niet te zien. Hij reed een onopvallende race.

Michael Schumacher verloor direct na de start een plaats, doordat hij op het vuile gedeelte van het circuit moest vertrekken. Na een gevecht met Montoya, waarbij de wagens elkaar zelfs lichtjes raakten, verloor Schumi de controle over zijn wagen. Hij kwam met zijn achterwielen vast te zitten in het grind. Hij liet echter zijn motor niet afslaan, en kon nadat de marshals zijn wagen weer aanduwden, de race als zesde weer verder zetten. Door het uitvallen van Coulthard kon hij zelfs nog een plaatsje opschuiven naar de vijfde plaats.
Fernando Alonso (Renault) werd vierde met vlak achter zich Michael Schumacher.
Daardoor doet hij alsnog goede zaken in de stand voor het WK.

Fernando Alonso eindigde op een vierde plaats. Hij moest daar hard voor werken want eerst had hij Coulthard onder zijn achtervleugel steken en op het laatste ook nog Michael Schumacher.
Coulthard (McLaren) vloog twee ronden voor het einde hard van de baan toen hij moest uitwijken voor een onsportieve breaktest van Alonso.
De Renault rijder ging voor de chicane zeker 20 meter eerder op zijn remmen staan dan in de ronde daarvoor. Coulthard kon niet meer uitwijken.
De Renault rijder kon echter net standhouden. Zijn teamgenoot, Jarno Trulli, moest de race verlaten in de 38e ronde met mechanische problemen.

Toyota, dat zo goed uit de verf was gekomen tijdens de trainingen, kon deze trend niet verder zetten in de race. Panis kon in het begin vooraan nog redelijk standhouden, maar tot tweemaal toe verremde hij zich in de eerste bocht.De eerste keer kon hij de race nog wel verder zetten, helaas was het bij de twee keer wel over. Zijn race zat er op in de 39e ronde.Hij had zijn motor laten afslaan. Ook zijn teamgenoot Cristiano da Matta kon vroegtijdig de douche gaan opzoeken. In de 56e ronde begaf de Toyota krachtbron het.

Jacques Villeneuve van zijn kant kon de race al in de eerste bocht vergeten. Hij verloor meerdere plaatsen bij de start, en alleen Heidfeld, die van uit de pit was vertrokken reed toen achter hem. Na een stevig gevecht kon hij uiteindelijk toch de twee Minardi coureurs passeren. Net toen dat was gebeurd maakte hij echter een fout en kon hij helemaal opnieuw beginnen. In de 14e ronden beschadigde hij op de koop toe nog zijn neus in de chicane. Hij moest daardoor nog een extra stop maken. In de 54e ronde moest hij dan nog opgeven met een mechanisch defect op zijn BAR/Honda. Zijn rampseizoen blijft blijkbaar maar duren.

Jenson Button eindigde als zevende. Dat maakt het weekeinde voor BRA/Honda dan toch nog draaglijk.

De Jaguar van Mark Webber reed weer een sterke race en uiteindelijk werd hij bekroond met een zesde plaats.

Nick Heidfeld, die van uit de pit als allerlaatste vertrok, eindigde als achtste en hield aan zijn race dus nog een puntje over. Frentzen eindigde net achter hem als negende.

Het Jordan team van Firman en Fisichella kwam met beide wagens aan de eindstreep. Ze hadden de hele race last van banden die te vlug afsleten. Fisichella had bovendien door een klapband nog een extra vierde stop uit te voeren.

Tot slot hebben beide Minardi coureurs de wedstrijd uitgereden. Meer zit er voor het team op dit moment niet in. Ze zijn duidelijk trager dan al hun tegenstanders. Weer was Wilson een stuk sneller dan zijn teamgenoot Jos Verstappen. Uiteindelijk werden ze 12e en, 14e.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!