McLaren-Mercedes derde coureur Alexander Wurz beschrijft een typische ronde op de nieuwe Hockenheimring:

“Op het einde van het rechte stuk van start-finish haal je gemakkelijk snelheden van rond de 294 km/uur in zevende versnelling voordat je op je remmen gaat trappen voor de snelle Nordkurve. Omdat de snelheid in de bocht ongeveer 200km/uur beslaat is het belangrijk om je snelheid te behouden door deze rechterbocht. Je springt over de curbstones als je uitstuurt en gaat dan volgas naar de Parabolica, de snelheid in de bocht is ongeveer 110km/uur en wordt genomen in de tweede versnelling. Via deze haarspeldbocht kom je op het nieuwe gedeelte van het circuit.

Het is belangrijk om de kleine linkerbocht net na Parabolica voluit te nemen, waardoor je op het einde van het lange, licht draaiende rechte stuk snelheden van ongeveer 310 km/uur haalt om vervolgens heel hard te remmen voor de rechtse haarspeldbocht die de voormalige Ostkurve moet vervangen. Waarschijnlijk wordt de bocht genomen met een snelheid van ongeveer 70km/uur, en het is de scherpste bocht van het circuit en brengt je voorlopig weer op het oude circuitgedeelte.

Als je er goed uitaccelereert haal je mogelijk een topsnelheid van 300km/uur in zevende versnelling voor je het nieuwe Spitzkehre complex binnenrijdt. Dit begint met een snelle rechterbocht waar de snelheid rond de 100km/uur ligt. Dan volgt een kort recht stuk. Daarna volgt een scherpe linkerbocht, gevolgd door een kinkje en een lange rechterbocht die je weer op het oude circuit brengt. Je haalt weer hoge snelheden wanneer je uit het bos komt en het Stadium Complex binnenrijdt. De Mobil 1 Kurve is het begin van het stadiongedeelte en wordt in vierde versnelling en ongeveer 170 km/uur genomen. Dan volgt de lange haarspeldbocht Sachs.

De baan draait een beetje naar links wanneer je het laatste gedeelte van het circuit begint: de S�dkurve. Deze dubbele rechterbocht wordt genomen met een snelheid van ongeveer 150 km/uur en is het begin van het start-finish gedeelte, met de pitsstraat aan je rechterzijde.”

, aldus Alexander Wurz.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter