Kimi Raikkonen heeft de snelste tijd gereden in de tweede vrije training in Bahrein. De Fin was met 1:34.154 nipt sneller dan Mark Webber, die de tweede tijd reed. Sebastian Vettel werd derde, Giedo Van Der Garde bezette de tweeëntwintigste tijd.

Ook de tweede vrije training werd verreden onder een lekker Bahreins zonnetje. Wel stond er de nodige wind in de woestijn. Raikkonen reed de snelste tijd zonder het achterste van zijn tong te laten zien. Hij ging namelijk wijd in zijn laatste bocht maar was toch sneller dan de Red Bulls van Mark Webber en Sebastian Vettel.

Snelste mannen van de ochtend, Massa en Alonso, kwamen er in de tweede training minder goed aan te pas. Alonso noteerde de vierde tijd, Massa reed met een opvallend onstabiele wagen de zesde. Engineer Rob Smedley melde zelfs tegen het eind van de training dat Massa wat rustiger om moest gaan met zijn gaspedaal. Beide Ferrari heren werden uit elkaar gehouden door verassend vlotte Paul Di Resta die de vijfde tijd klokte.

Moment van de training was geen hele spectaculaire, maar komt wederom op naam van Esteban Gutierrez. De Mexicaan ramde in China al Adrian Sutil van de baan. Dit keer was Charles Pic slachtoffer. Hij kreeg Gutierrez binnendoor in bocht acht. Het leverde Pic vrijwel geen schade op. Gutierrez kon met een lekke linker voorband terug naar de pits.

Diezelfde Pic is echter na vandaag wel aanvoerder van het ‘achterhoedegevecht’ tussen Caterham en Marussia. Hij bleef Max Chilton voor, die op zijn beurt voor het eerst dit jaar sneller was dan Jules Bianchi. De rode lantaarn was voor Giedo Van Der Garde. Hij had last van hetzelfde euvel aan de achterkant van de wagen dat Heikki Kovalainen in de ochtend had.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede vrije training in Bahrein.

De derde vrije training start morgen om tien uur Nederlandse tijd, de kwalificatie begint om één uur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.