De Formule1 trekt deze week naar Barcelona voor de wintertests, en behalve BAR en Minardi was elk team aanwezig. Alonso zette de snelste tijd van de dag neer, maar de meeste heisa draaide vandaag niet om hem maar om Kimi Ra�kkonen die zwaar crashte. De Fin stapte een beetje duizelig, maar ongedeerd uit zijn McLaren.

De dag begon vrij koud, slechts 1 graden Celsius, maar dankzij de zon werd het algauw 11 graden in Barcelona. De sessie werd drie keer stil gelegd dankzij Jarno Trulli in de ochtend en Tiago Monteiro en Kimi Ra�kkonen in de middag. De Fin ging er in bocht 12 even tussen uit.

Jarno Trulli legde 97 laps af in het nieuwe chassis van Toyota.
“Het is moeilijk om onze oude data met de nieuwe wagen te vergelijken omdat het oppervlak hier in Barcelona nieuw is, maar volgens Trulli voelt de nieuwe wagen beter aan dan de oude.” Zei Mike Gascoyne achteraf.

Morgen wordt er verder getest in Barcelona.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter