Gisteren wisten we u te melden dat er contacten waren tussen Patrick Friesacher en het kleine Minardi-team. Vandaag bevestigde Minardi met een vast contract. Daarmee komt de 24-jarige Oostenrijker naast Christijan Albers te zitten tijdens de races. Friesacher is geen onbekende bij Minardi. Hij werkte al verscheidene tests af voor het team en reed mee in de PR-races met de tweezitter van Minardi. Tussen 2001 en 2004 reed hij regelmatig mee vooraan in de Formule 3000-races met enkele overwinningen en regelmatig een plaats in de punten.

“Het is echt een droom die uitkomt. Ik ben ook erg blij dat ik mijn debuut bij Minardi kan maken. Ik ken hier al veel mensen en het is net als ��n grote familie, “verteld Friesacher. “Het is hier altijd geweldig werken, als je ziet hoeveel coureurs er hun debuut gemaakt hebben bij Minardi geloof ik niet dat er een betere plek is om de mijn Formule 1-carri�re te starten. Ik vind het zelfs een hele eer om met Minardi te starten, en ik zal zeker mijn uiterste best doen dit seizoen. Ik ben al hard aan het trainen om een goed resultaat neer te zetten in Australi�.”

“We zijn erg blij met Patrick,” verteld Minardi-teambaas Paul Stoddard. “Hij liet een hele goede indruk na bij het personeel toen hij in november testte in Misano. Bovendien was hij overduidelijk een van de grote sterren tijdens het South African F1x2 Grand Prix in Kyalami afgelopen jaar. Hij is een snelle en betrouwbare coureur, die over een goede technische bagage bezit en die goed kan overbrengen naar de engineers. Ik geloof in de combinatie van Patrick met Christijan Albers, en we zullen een sterk jong team zijn dit seizoen.”

Patrick Friesacher
Geboren op 26 september 1980 in Wolfsburg (Oostenrijk)
Woonachtig in Sint-Margarethen i. Lav. (Oostenrijk)
Grootte: 1.78 meter

1990-1997: Karting
1998   : derde in Franse Formula Campus Series
1999   : derde in Frans Formule 3-Kampioenschap klasse B 
2000   : zesde in Duits Formule 3-kampioenschap
2001   : 13de in Europees Formule 3000-kampioenschap
2002   : 10de in Europees Formule 3000-kampioenschap
2003   : 5de in Europees Formule 3000-kampioenschap
2004   : 5de in Europees Formule 3000-kampioenschap

Daarmee blijft er nog ��n vrij zitje over, de tweede coureur van Red Bull Racing. Daar gaat de strijd tussen Vitantonio Liuzzi en Christian Klien.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *