Het begint er naar uit te zien dat de maatregelen van de FIA om de F1 veiliger te maken voor niets zijn geweest, met een aantal nieuwe regels wou de FIA de wagens drastisch vertragen, maar wat blijkt�de wagens gaan sneller.

McLaren piloot Kimi Ra�kk�nen heeft onlangs al het ronderecord van Valencia verbroken, zij het wel met weinig benzine.

Michael Schumacher deed hetzelfde in Barcelona afgelopen maand. Ingenieur Pat Symonds van het Renault team heeft al laten verstaan dat ze met meer kracht zullen verschijnen aan de start van het seizoen 2005 dan ze hadden aan het eind van 2004.

In 2006 zullen de teams hun 3.0L V10 motoren moeten inruilen voor een 2.4 V8, maar zelfs dat zal niet veel verschil uitmaken, het is gewoon een kwestie van tijd.
Ik denk dat de wagens dit jaar even snel zullen zijn als afgelopen seizoen, en het zou me niet verbazen dat de wagens van 2006 bijna zo snel zouden zijn als deze van 2005.

Maar het is waar ze zouden staan zonder de veranderingen in de regels, dat is belangrijker. Wat we doen is niet kijken naar vandaag, we kijken naar wat het evolueert (de snelheid). Wat wij trachten te bekomen is de snelheid te handhaven.

Hoe groter de snelheid, hoe groter de kans dat iemand serieus gewond of de dood zal vinden bij een ongeval.,aldus Max Mosley.

Veel zal het dus allemaal niet uitmaken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *