De GPWC of in het lang Grand Prix World Championship lijkt van naam te gaan veranderen. En de kans bestaat dat het zich Formule1 gaat noemen. De rebellen staan op het punt om meer details vrij te geven over hun alternatief kampioenschap en de nieuwe naam zou Grand Prix Motor Racing worden.

De commerci�le rechten van de F1 zijn in handen van Bernie Ecclestone die ook meteen de exclusieve rechten heeft op de naam “Formule1”. Dat is wat men ons toch jaren wijsmaakt, maar de financi�n sectie van de Britse krant “The Telegraph” citeerde Xander Heijen van de GPWC die zei dat Ecclestone de GPWC niet kan verbieden om het merk F1 te gebruiken.

Een woordvoerder van het patentenbureau bevestigde dat de naam “Formule1” niet compleet beheersbaar is omdat het breder is dan merken als Coca Cola of Sony.
Tegenwoordig worden de termen F1 en Formule1 trouwens al gebruikt in de triatlon en powerboat races.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter