Komende zondag kan Fernando Alonso in Brazili� voor het eerst en de jongste wereldkampioen F1 ooit worden. Ondanks een eventuele titel voor de Renault-coureur ziet viervoudig wereldkampioen Alain Prost, de McLaren-rijder Kimi Raikkonen als de morele kampioen.

” Hij was duidelijk de snelste over het ganse seizoen, maar hij kende vaak pech met de wagen.  “ aldus de Fransman.

Prost ziet weinig verschillen in beide coureurs: ” Het is altijd moeilijk om de rijders met een verschillende wagen met elkaar te vergelijken, maar in hun gedrag zijn er nauwelijks verschillen. Beide zijn koel in de omgang, serieus, geconcentreerd en ze werken op een hoog niveau. Alonso zal de kampoien zijn qua punten, Raikkonen is de morele kampioen.  “

Verder zegt Prost dat deze wereldtitel nog maar het begin is voor Alonso en dat het hem sterker zal maken: ” Het is nog maar een begin voor hem, hij hoeeft nog een mooie carri�re voor zich en het zal hem zeker sterker maken door nu al de titel te winnen.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!