Jenson Button zal ook in 2006 voor BAR Honda uitkomen. De Engelsman zal dus niet verkassen naar Williams, waar hij een contract had getekend. Al vrij snel kreeg hij spijt van dit contract en wilde hij bij BAR blijven. Williams liet het daar niet bij zitten en wilde hem aan zijn contract houden.

Uiteindelijk heeft BAR diep in de buidel moeten tasten om Button toch te kunnen behouden. Het team betaalde Williams een afkoopsom van tussen de 20 en 25 miljoen Pond.

Dit alles heeft grote gevolgen voor de transfermarkt. Velen zaten te wachten op het moment dat het zeker was waar Button volgend jaar zou rijden. Zo zal Sato op zoek moeten gaan naar alternatieven, aangezien naast Button ook Barrichello al een contract heeft bij BAR. En bij Williams blijft er nu dus een stoeltje over. Geruchten gaan dat Nico Rosberg op pole position staat om daar in te stappen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter