Regerend kampioen Tony Kanaan, in de IRL (Indy Racing League), test volgende week voor BAR. De test zal volgende week donderdag plaatsvinden op het circuit van Jerez.

De 30-jarige Braziliaan kent een langdurige relatie met Honda. Sinds 1998 rijdt hij met een Honda-motor voor verschillende teams, de CART-series en de IRL. Vorig jaar werd hij kampioen in de IRL, dit jaar staat hij momenteel op een tweede plaats met nog twee races te gaan. De test bij BAR is een beloning voor zijn succes.

” Ik voel me vereerd om deze kans te krijgen. Mijn relatie met Honda bestaat al heel lang en het betekent heel veel voor me dat ik deze kans krijg. Honda speelt een grote rol in mijn leven en dat zal altijd zo blijven. Vorig jaar hebben we op een fantastische manier samengewerkt en dit is een beloning voor het harde werk.  “

Na zijn test gaat Kanaan onmiddellijk terug naar de Verenigde Staten voor de laatste twee races van het IRL-seizoen in Watkins Glen en Fontana.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!