Kimi in actieMcLaren liet een zeer goede indruk na tijdens de vrije trainingen in Bahrein vandaag. Alexander Wurz was de snelste man van het pak: 1:30.695. Het was de eerste keer dat hij reed in de MP4/20, want alle tests dit seizoen heeft hij afgewerkt met de MP4/19B. Dat hij vandaag mocht rijden, komt door het feit dat Juan Pablo Montoya aan de kant moet blijven met een kleine botscheur in z’n schouder. Pedro de la Rosa, normaal vrijdagcoureur, neemt daarom zijn plaats als racer in. Deze De la Rosa deed het ook goed: met een 1:32.333 werd hij vierde. R�ikk�nen tesnlotte zette de achtste tijd neer: 1:32.988.

Wurz was tevreden: “Vandaag was mijn eerste keer dat ik in de MP4/20 reed, en hoewel dit geen test onder normale omstandigheden was, was het toch een prachtige ervaring, en de wagen voelde echt goed aan”, verklaarde hij. Hij zei ook nog: “Ook al heb ik geen ervaring met de wagen en ook al werd mijn eerste sessie vroeg onderbroken door kleine softwareproblemen, denk ik nog steeds dat ik een waardevolle waardevolle bijdrage zal kunnen leveren door de ritten van vandaag.”

Pedro de la Rosa is reeds heel blij met de setup van zijn wagen, Kimi R�ikk�nen denkt dat er nog een beetje kan veranderd worden: “We hebben ons programma vandaag zoals gepland afgewerkt, en ik ben blij met de afstelling van mijn wagen, maar het is nog niet echt perfect, maar dit zou verbeterd moeten worden tegen morgen. Het was er zeer heet vandaag, met baantemperaturen die 52�C bereikten (volgens F1.com werd zelfs 54 graden gehaald, red.), wat het nogal uitdagend maakt, en de keuze van juiste Michelins zelfs nog belangrijker maakt tijdens het hele weekend.”

Ron Dennis had niet veel te zeggen, buiten dat het een vlekkeloze dag was voor het team en dat de resultaten maar te zien zullen zijn o zaterdag en zondag. Norbert Haug voegde daaraan toe: “Alex, Pedro en Kimi hebben verschillende programma’s afgelegd vandaag, om banden te evalueren en zich voor te bereiden op de race. Alle drie de rijders hebben goed gepresteerd, maar hun tijden zijn natuurlijk niet vergelijkbaar door de verschillende programma’s die ze afgelegd hebben.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter