Vandaag was het de eerste keer dat Ferrari de nieuwe F2005 inzette tijdens een Grote Prijs weekend, en het resultaat viel al meteen vrij goed mee. Michael Schumacher zette een vijfde tijd neer tijdens de tweede sessie. Maar er was ook slecht nieuws vanuit het kamp van Rubens Barrichello.

“Het is altijd leuk om voor het eerst met een nieuwe wagen te rijden tijdens een race weekend.” Zei Schumacher. “We hebben ons programma afgewerkt zonder een probleem, al hebben we niet alle data waarop we gehoopt hadden kunnen vergaren door het probleem van Rubens. Ik heb genoeg laps afgelegd om een goed idee te krijgen over de bandenkeuze en set-up. Het was dus een probleemloze dag en een goede start van het weekend.”

Rubens Barrichello kreeg af te rekenen met een probleem met zijn versnellingsbak waardoor hij tijdens de tweede sessie aan de kant moest blijven.

“Aan het einde van de eerste sessie had ik een probleem met mijn versnellingsbak waardoor ik in de namiddag niet kon rijden. Het is spijtig want mijn twee getimede rondjes toonden aan dat de wagen een goede balans had. Nu moeten we de data van Michael bestuderen. Het lijkt er volgens mij op dat de F2005 meebrengen een grote stap voorwaarts was.”

Ross Brawn gaf wat meer details vrij over het probleem van Rubens.

“We hadden een probleem met de versnellingsbak van Rubens, en door een gebrek aan onderdelen zullen we het moeten herstellen tegen morgen. Michael’s wagen reed vrij vlot en hij en de ingenieurs hebben goede vooruitgang geboekt tijdens de sessies. De nieuwe wagen lijkt vlot en consistent.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter