SchumacherHet leek er een tijdje op dat Michael Schumacher de voorlopige pole in handen had, maar net op het einde van de sessie moest de Duitser tevreden zijn met de derde plek. Rubens Barrichello heeft tot nu toe enkel op vrijdagochtend kunnen rijden door een probleem met zijn versnellingsbak, en is dus wat meer achteraan te vinden.

“We kunnen stellen dat Maleisi� ons heeft wakkergeschut.” Zei Schumacher. “Ik bedank het team voor hun geweldige prestatie om de nieuwe wagen vroeger te introduceren. Het was belangrijk om hem naar hier te halen omwille van de nieuwe motor regel. Alle werk wordt nu beloond, we zijn dichter bij de top en het gat tussen mij en de twee boven me is aanvaardbaar. Wij en Bridgestone zijn terug waar we moeten zijn. Tot nu toe ontbraken we aan snelheid in de kwalificatie. Nu zijn we fatsoenlijk tijdens de kwalificatie en onze racesnelheid lijkt ook goed. We hebben een goede vooruitgang geboekt tijdens alle oefensessies.”

Rubens Barrichello maakte een foutje in de eerste sector, en dat combineren met slechts enkele oefenrondjes werd de Braziliaan fataal.

“De kwalificatie was een groot mysterie omdat ik slechts enkele rondjes kon afleggen gisteren morgen. Ik maakte dan ook nog een fout in de eerste bocht waardoor ik slipte en veel tijd verloor. De baan reageert anders dan vorig jaar, en omdat ik weinig heb gereden kon ik niet alles uit de kwalificatie halen. Maar dat alles buiten beschouwing gelaten was het niet al te slecht en de wagen voldeed aan m’n eerste indrukken. Morgen zal het een lange en moeilijke race worden, maar ik ben er zeker van dat we het potentieel hebben om goed te presteren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter