Grotere kaart weergeven

6 jul 2012
11:00-12:30 Eerste vrije training
15:00-16:30 Tweede vrije training

7 jul 2012
11:00-12:00 Derde vrije training
14:00-15:00 Kwalificatie

8 jul 2012
14:00 Race

De Grand Prix van Europa in Valencia was tegen alle verwachtingen in een gigantisch spektakelstuk. Voor het eerst eigenlijk, viel er wat te beleven in het Spaanse havengebied. De race zat boordevol actie, tragedie en onverwachte gebeurtenissen, een ware overdosis aan actie die zelfs de meest hongerige F1 fan op z’n knieën kreeg.

Dit weekend staat de Grote Prijs van Groot Brittannië op het programma, de 9de race van 2012 op het circuit Silverstone in Northamptonschire. De baan was oorspronkelijk bedoeld als trainingsvliegveld voor de Britse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog, totdat er in 1948 voor het eerst een Grand Prix voor de Formule 1 werd georganiseerd. Sindsdien is dit circuit het hart van de autosport en het toneel van vele heldenstrijden en mooie herinneringen.

Voor Michael Schumacher was dit het circuit waar hij zijn been brak.

Maar ook de race die hij wist te winnen tijdens een drive-through penalty.

De race waarin Felipe Massa in één race vier keer zijn auto liet spinnen en hopeloos laatste werd .

Of de baan waarop Alonso in 2011 wist te winnen na het verbod op off-throttle blowing.

Waar de Pit-stop van Jenson Button in de soep liep…

Om Lewis Hamilton maar niet te vergeten, die hier Massa in de laatste bocht inhaalt (2.53)

Of Silverstone het spektakel van Valencia kan evenaren, moeten we nog maar even afwachten. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar de weergoden voorspellen in ieder geval een nat weekend, de rijders moeten de rest doen.

Tot het zover is kan je mee doen aan de voorbeschouwing op het forum van GPPits.net en blijf zo altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.