Grotere kaart weergeven

7 okt 2011
03:00-04:30 Eerste vrije training
07:00-08:30 Tweede vrije training

8 okt 2011
04:00-05:00 Derde vrije training
07:00-08:00 Kwalificatie

9 okt 2011
08:00 Race

Vorig jaar werd er in Suzuka nog volop gestreden voor het kampioenschap. De race van 2010 werd door red Bull gedomineerd, Vettel en Webber pakte overtuigend de dubbel. De stieren werden op de voet gevolgd door Fernando Alonso op zijn steigerende paard, ook de Spanjaard was volop in de race voor het kampioenschap en stond aan het einde van de rit gelijk in punten met Vettel. Dergelijke spanning zit er bij deze editie van Suzuka helaas niet in, Sebastian Vettel heeft nog maar één punt nodig om zijn tweede titel veilig te stellen, deze strijd is reeds gestreden…

Maar toch is er nog veel om naar uit te kijken, formule 1 is veel meer dan alleen een strijd om de meeste punten. Het gaat ook over het ‘cijfer voor de race’‘de man van de race’ en natuurlijk ‘de banaan van de race’. Het gaat over de 15de wedstrijd van 2011, het gaat over het circuit Suzuka in Japan.

Suzuka werd in 1962 in opdracht van Honda ontworpen door de Nederlander John Hugenhultz. Het is één van de weinige circuits met een 8-figuur lay-out.  Snelle slingerende S-bochten en natuurlijk de befaamde 130R maken dit circuit uniek en enorm geliefd onder de coureurs. Het is tevens één van de oudere circuits waar formule 1 op gereden word. Doordat deze race vaak achterin het seizoen word verreden, is Suzuka het toneel van meerdere beslissende legendarische en historische gevechten in het kampioenschap geweest.

Hieronder wat historische beelden van dit fantastische circuit:

Gevecht Senna vs Prost Suzuka 1989: http://youtu.be/ouf1ybLjaik

Onboard Senna Suzuka 1989: http://youtu.be/OOOgfsc5wc4

Gevecht Mansell vs Senna 1991: http://youtu.be/IUZrksSlkEk

Hill kampioen van 1996: http://youtu.be/Wuml4Yf0kHg

Hakkinen kampioen van 1998: http://youtu.be/iS3MayQr6R0

Schumacher’s eerste titel met Ferrari 2000: http://youtu.be/Ffhr_Nx0bl4

 

Om in de smiezen te houden!

-Vettel moet binnen de top tien finishen om wereldkampioen 2011 te worden.

-De strijd om de tweede plaatst ligt nog helemaal open, Button, Alonso en Webber zitten binnen drie punten van elkaar in het klassement.

-Force India is op jacht naar een wankel Lotus Renault,  Sutil en Di Resta harken de punten binnen ten kosten van Senna en Petrov. Wie pakt de vijfde plaats in het constructeurklassement?

-Schumacher is aan een goede serie bezig en zal proberen zijn teamgenoot te verslaan op jacht naar de 7de positie in het rijderklassement.

-Senna zal weer voor Petrov willen eindigen, om zo een stoeltje voor 2012 veilig te stellen.

-De thuisrace van Kamui Kobayashi, dus we kunnen vuurwerk verwachten i.c.m. de grote update gepland door Sauber.

Lewis Hamilton’s rijgedrag zal voorafgaande aan deze race aan bod komen in een overleg tussen de coureurs en de FIA. Hoe zal Hamilton in z’n vel steken dit weekend,  ‘Man of the match’ of toch ’The banana’?

-Buemi en Algessuari proberen het Tost moeilijk te maken door om de beurt een goede race te rijden, wie mag er nu eigenlijk blijven volgend jaar?

-DRS, KERS en Pirelli gaan uiteraard weer een grote rol spelen.

Behalve dat de nachtrace in Singapore mooie plaatjes oplevert is het ook erg prettig voor ons westerlingen omdat we dan niet ’s nachts ons bed uit hoeven. Dat is dit weekend in Suzuka wel anders, om deze race live te volgen zul je vroeg uit de veren moeten, zoals het hoort.

Veel plezier met de Grote Prijs van Japan!!

Het weer

De weersverwachting van Suzuka ziet er goed uit, als je van een prettig zonnetje houdt tenminste. Voor het hele weekend is er rustig zonnig weer voorspelt zo rond de 23 graden, geen regen en geen wind te bekennen. De heren van Red Bull zullen iets anders moeten vinden om mee te spelen, een wereldkampioen bijvoorbeeld.

Op het forum van GPPits.net zijn we reeds begonnen met de voorbeschouwing, klik hier voor het forum!!