Schumacher had nog steeds geen besluit over zijn toekomst genomen en Mercedes was bang op het laatste moment zonder coureur te zitten. Als Schumacher had besloten tot contractverlenging, was de kans groot dat hij ook in 2013 nog bij Mercedes zou racen.

De Duitser wist volgens het Britse Autosport dat er onderhandelingen met Hamilton waren, maar vermoedelijk meende de Duitser dat Lewis Hamilton die stap sowieso niet zou maken?

Maar Lewis Hamilton maakte die stap dus wel.

Dat maakt dat de zevenvoudige wereldkampioen voorlopig zonder stoeltje zit voor seizoen 2013. Terwijl er geen stoelen zijn bij de topteams moet hij op zoek naar een manier om te verblijven in de Formule 1 of moet de 43-jarige [op 3 januari 2013 wordt Michael 44 jaar] weer c.q. definitief met pensioen?

We bekijken de mogelijkheden:

Positief
Het derde jaar van de comeback van Schumacher is veruit zijn meest veelbelovende seizoen. In de laatste zeven races zat Schumacher veel dichter op Rosberg of was hij de snellere van de twee.

Zijn positie in het kampioenschap doet geen recht aan zijn prestaties. Eerder in het seizoen verloor hij een stapel punten als gevolg van diverse auto problemen. Hij begon het jaar met een P3 in Melbourne tot aan zijn versnellingsbak het begaf. In China was er een probleem tijdens zijn pitstop, terwijl ‘Der Michael’ toen tweede lag!

Kortom, Schumacher vertoont dit jaar, sinds zijn terugkeer in de Formule 1, een opwaartse lijn en hij zou nu niet moeten stoppen. Dat zou zonde zijn van alle harde arbeid. En vergeet niet, zonder die gridstraf en een kapotte pomp had Michael Schumacher een zeer grote kans om de GP van Monaco te winnen!!!

Negatief
Schumacher werd bekritiseerd na zijn beschamende ongeval tijdens de Grand Prix van Singapore, waarin hij Jean-Eric Vergne flink benadeelde. Het leverde hem een gridstraf op voor de Japanse Grand Prix, omdat de Duitser een soortgelijk ongeval had in de Spaanse GP. Sterker, vorig jaar schakelde hij zichzelf en Perez op hetzelfde circuit uit!

In de drie jaar sinds zijn comeback bij Mercedes, heeft Schumi niet heeft voldaan aan het succes te herhalen dat hij genoot bij Ferrari en Benetton.

De stoeltjes bij Red Bull, McLaren en Mercedes zijn bezet voor 2013 en een move naar Ferrari [als vervanger van Massa] komt erg onwaarschijnlijk over. Alonso heeft ook een veto-recht en zal daar zeker gebruik van maken. Eerder gaf Fernando zijn voorkeur voor Massa aan.

Gezien zijn gestage progressie, kan Schumacher deze niet verzilveren in zijn poging om zijn 92ste overwinning te boeken, indien hij geen auto met potentie kan krijgen. Tevens begint ‘Der Michael’ weer op nul in een ander team. Heeft hij daar de tijd voor?

Moet Schumacher blijven in de Formule 1? Schrijf je gratis in op onze forum en breng je stem uit op de poll. Laat je mening weten!