Robin Frijns is de leiding in het World Series by Renault 3.5 kampioenschap kwijtgeraakt. Net als op zaterdag, toen hij met een droogweer-afstelling op regenbanden de natte race verreed, kwam hij een hoop grip tekort ten opzichte van zijn concurrenten.

Eerst bleek de baan in het Zuid-Franse Paul Ricard erg langzaam op te drogen en viel de jonge Limburger van een eerste plek in de eerste ronde geleidelijk terug naar een 7e plaats aan de finish. Hij was namelijk vertrokken met een afstelling die anticipeerde dat de baan zou opdrogen, zodat de 2e helft van de race op slicks afgewerkt zou kunnen worden. Het werd niet droog, en de afstelling gaf hem zo weinig grip dat het überhaupt knap was dat Robin nog op P7 over de finish ging.

Gisteren viel er kort voor de race een buitje, en gokte Robins Fortec team weer op een opdrogende baan. En wederom gokte het team fout, Robin lag na de eerste bocht nog wel op P3 na als achtste te zijn gestart, maar daarmee was het goede nieuws voor vandaag wel weer op.

De auto had zo bijzonder weinig grip, dat het verbazingwekkend was hoe het talent foutloos wist te blijven. Zijn concurrentie had het zelfs moeilijk om hem in te halen, terwijl zij allen veel meer grip hadden als ze instuurden en ook veel meer tractie hadden.

Robin kwam uiteindelijk op P9 onder de finishvlag door, wat zeker niet werd verwacht gezien alle problemen. Helaas profiteerde de concurrent voor de titel, Jules Bianchi, optimaal door de race te winnen. Zo zette Bianchi zijn achterstand van 18 punten om in een voorsprong van 5 punten.

Robin Frijns zal over 3 weken op het ‘Circuit de Catalunya‘ flink aan de bak moeten, wil hij dit seizoen als kampioen afsluiten. We kunnen de wedstrijd dan ook weer live op Eurosport bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.