Jenson Button zou dit jaar zomaar teamorders kunnen krijgen. Wanneer de titelstrijd op zijn einde loopt en Hamilton alle hulp kan gebruiken zou het zo maar kunnen gebeuren dat Button aan de kant moet voor Hamilton.

Martin Whitmarsh verduidelijkt wel dat er in deze fase van het kampioenschap nog niet aan teamorders wordt gedacht. Jenson mag nu gewoon voor Lewis finishen. Maar misschien dat we in een later stadium wel besluiten dat Jenson aan de kant moet voor Lewis. Button heeft in het kampioenschap een achterstand van 31 punten op zijn teamgenoot Hamilton. De achterstand op Fernando Alonso is voor Button al opgelopen tot 78 punten.

Er kan dit jaar een punt komen waarop we besluiten dat Jenson Lewis moet gaan helpen, aldus teambaas Martin Whitmarsh. Maar met nog negen races te gaan waarin je bij een overwinning 25 punten scoort kan er nog veel veranderen. We moeten met beide rijders tot een goed besluit komen over wanneer ze elkaar gaan helpen in de strijd om het kampioenschap.

Whitmarsh benadrukt wel dat beide coureurs in België gelijke kansen hebben. Ook willen ze bij McLaren niet te snel de keuze maken omdat Jenson Button in Duitsland en Hongarije goed presteerde. Het zal nog wel een paar races duren voordat we een beslissing nemen, sluit Martin Whitmarsh af.