Fernando Alonso hoopt op een regenrace aankomende zondag in de Ardennen. De leider in het wereldkampioenschap weet dat een regenrace gunstiger is voor zijn Ferrari.

Ondanks de veertig punten voorsprong van Alonso weet Alonso dat hij niet de snelste auto van het veld heeft. Een droge race op Spa Francorchamps zal Alonso niet blij maken omdat hij dan snelheid te kort zou komen. Als je een competitieve auto hebt is een droge race misschien fijner omdat de omstandigheden dan hetzelfde blijven. En als je dan ook nog de snelheid hebt dan ben je bijna zeker van een podium, vertelt Alonso op een event van Shell.

Als je niet competitief bent dan hoop je op een natte race. In regenachtige omstandigheden kun je meer doen, zoals bijvoorbeeld het kiezen van de juiste band op het juiste moment. Op dit moment weet ik niet zeker wat het beste voor ons is. Als ik kijk naar het kampioenschap van dit jaar dan denk ik dat een regenrace beter is voor ons, aldus de Spanjaard.

In de regen rijden is wel moeilijker en gevaarlijker, voegt Alonso er aan toe. Je moet goed opletten in de regen. Je hebt te maken met aquaplanning, witte lijnen, kerbstones, dus een regenrace kan je veel brengen, maar ook veel kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.