Slecht nieuws voor Red Bull coureur Pierre Gasly. De Fransman zal de Grand Prix van Azerbeidzjan vanuit de pitlane moeten starten nadat hij niet stopte bij de weegbrug aan het eind van de tweede vrije training.

Gasly miste de weegbrug nadat het team hem had verteld terug te komen naar de pitbox voor een oefenstop. Bij het inrijden van de pitlane mistte hij echter het bord dat aangaf dat de wagen gewogen zou moeten worden door de FIA. Ook het feit dat Red Bull in plaats van de wagen te laten wegen een oefenstop uitvoerde en daarbij alle vier de banden van de wagen wisselde weegt mee in de strafmaat.

Het missen van de verplichte weging komt Gasly op een penalty te staan dat hem verplicht om te starten vanuit de pitlane. Red Bull Racing kan nog beroep aantekenen tegen de penalty.

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!