Codemasters heeft vandaag meer informatie vrijgegeven over het aanstaande F1 2019. De gamestudio kondigde eerder dit jaar al het nieuwe Formule 1 spel aan, dat zal verschijnen op 28 juni.

Legends Edition
F1 2019 komt dit jaar uit in een speciale Legends Edition. In deze versie van het spel bestuur je niet alleen alle wagens uit het 2019 seizoen. Maar staan ook Formule 1 legendes Ayrton Senna en Alain Prost centraal. Kopers van deze editie krijgen de beschikking over de McLaren MP4/5B en de Ferrari F1-90 waarmee beide kemphanen elkaar in het legendarische seizoen 1990 bestreden. Er zullen acht challenges in het spel zitten met de focus op Senna, Prost en de twee wagens. Daarnaast voegt Codemasters twee liveries toe gebasseerd op de helmontwerpen van de coureurs.

Een ander leuk extraatje aan de Legends Edition is dat je drie dagen voor de officiële release al toegang krijgt tot het spel. Dat zal dus zijn op 25 juni.

Anniversary Edition
F1 2019 zal het tiende Formule 1 spel worden van Codemasters. Om dat te vieren heeft men de Ferrari F10 en de McLaren MP4-25 uit 2010 toegevoegd. Samen met de Red Bull RB6 die eerder al in het spel zat zijn de wagens van alle drie de teams die in 2010 kans maakten op de titel in het spel aanwezig. Verder blijven alle classic wagens die in F1 2017 en F1 2018 zijn geïntroduceerd beschikbaar. Wanneer je de Legends Edition koopt, zullen ook deze twee nieuwe klassieke wagens gewoon te spelen zijn.

Formule 2
Naast alle Formule 1 bolides en coureurs van 2019, zijn dit jaar ook de Formule 2 bolides aanwezig in het spel. Het is dus vanaf nu mogelijk om je carrière te starten in de Formule 2. Probeer net als Lando Norris, George Russel en Alex Albon te promoveren naar de Formule 1 voor het seizoen 2019.

Bij de release zal het gaan om de wagens en coureurs van het seizoen 2018. Later zullen de wagens en coureurs uit het 2019 Formule 2 seizoen toegevoegd worden.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!