Het was een rommelige vrijdag in Bakoe. De eerste vrije training moest al vroeg worden stilgelegd in verband met een losgekomen putdeksel. Het deksel had de Williams van George Russel zwaar beschadigd en uit veiligheidsoverwegingen is besloten op de eerste vrije training geen verdere doorgang te laten vinden.

Het moment dat Russel de putdeksel raakt:

Toen de FIA eenmaal alle driehonderdzestig putdeksels op het circuit had gecontroleerd kon de tweede vrije training doorgang vinden. Ook deze verliep rommelig. De rode vlag werd meerdere malen gezwaaid door crashes van Lance Stroll en Daniil Kvyat. Beelden van de crashes zijn te vinden onder de uitslag van de tweede vrije training. Ferrari had de overhand op de vrijdag in Bakoe. Charles Leclerc en Sebastian Vettel bezetten de eerste twee posities. Max Verstappen klokte de vierde tijd.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!