Momenteel zijn Lucas di Grassi en Jaime Alguersuari de testcoureurs van Pirelli. Di Grassi is dat na dit jaar waarschijnlijk niet meer en Alguersuari zegt in 2013 te zullen racen. De Italiaanse bandenfirma denkt nu aan Adrian Sutil of Kamui Kobayashi als testcoureur.

Lucas heeft geweldig werk verricht., aldus Paul Hembery tegen Totalrace. Het hangt van onze toekomstige plannen af of hij volgend jaar ook weer onze testrijder is.
Zo denkt Pirelli aan Adrian Sutil. De Duitser mikt op een terugkeer bij Force India, maar mocht dat niet lukken is een job als testrijder een prima back-up om contact te houden met de Formule 1 wereld.

Een andere mogelijkheid is Kamui Kobayashi, die zijn zitje bij Sauber waarschijnlijk verliest omdat de Mexicaan Carlos Slim Helú Esteban Gutiérrez als teamgenoot van Nico Hülkenberg willen hebben.

We moeten afwachten wat er gaat gebeuren. Hij probeert natuurlijk vooral zijn zitje te houden. In Japan heb ik nog geprobeerd Michael Schumacher binnen te halen, maar die gaat liever parachutespringen, volgens mij., zo sprak Pirelli’s motorsportbaas.