Pirelli is kwaad op Red Bull Racing. De Italiaanse bandenfabrikant stelt dat het Oostenrijkse team Pirelli in een kwaad daglicht heeft gezet, omdat de extreme slijtage door een foute set-up van de wagen kwam. Nog voordat de race was begonnen was er in de paddock van Spa al ‘n discussie over de banden. Deze discussie was gestart door Red Bull Racing dat haar zorgen niet onder stoelen of banken stak. Zowel Pirelli als de FIA hielden voet bij stuk door een verzoek van het Oostenrijkse team, om de banden voor de race te mogen wisselen, te weigeren.

Pirelli Motorsport directeur Paul Hembery: Wij kunnen het niet waarderen in deze positie te worden neergezet. Het is op zijn zachtst gezegd oneerlijk om ons zo te kijk te zetten. Dit had gewoon voorkomen kunnen worden. Red Bull Racing had het camber van de banden aan moeten passen en tijdens het weekend gewoon naar onze engineers moeten luisteren . Dat is niet gebeurd en dat was hun eigen beslissing. Bovendien is er voor ieder team de mogelijkheid om vanuit de pitstraat te starten met een aangepaste set-up en/of nieuwe bandenset. Dat was één van de opties, maar Red Bull Racing koos daar geen gebruik van te maken.

Tegenover Autosport meldde hij verder nog: Na de kwalificatie is er welgeteld één team naar ons gekomen met zorgen over de banden en die hebben vervolgens ‘n idee aangedragen. Daarop hebben we rond alle wagens de situatie geanalyseerd . Gedurende de nacht hebben we nieuwe banden in gevlogen om als optie de voorbanden te vervangen, mocht er toch ‘n onderliggend probleem zijn bij de teams. Zondagochtend bleek echter, na een uitgebreide analyse, dat dit onnodig was. Hierop zijn alle teams geïnformeerd die deelnamen aan Q3. De meerderheid vond dat de regels moesten worden nageleefd, iets wat ook het uitgangspunt van de FIA was.

Discussiëer hierover op ons forum: http://www.gppits.net/forum/index.php/topic,11303.0.html