Red Bull protegé Jean-Eric Vergne zal in 2012 waarschijnlijk ‘een rol’ bij Toro Rosso krijgen, zo verklaart teambaas Franz Tost. Wat deze rol betekent, kan ik echter nog niet zeggen.

Vergne, dit jaar uitkomend in de Formula Renault 3.5 Series waarin hij de tweede plek achter Virgin-testrijder Robert Wickens bezet, doorloopt het Red Bull talentenenprogramma en heeft vorig jaar nog voor Toro Rosso mogen testen tijdens de Young Driver testdagen in Abu Dhabi. Hoogstwaarschijnlijk zal dit in 2012 of zelfs dit jaar nog, een vervolg krijgen. Aan Autosport laat Toro Rosso baas Tost weten dat Vergne een toekomst bij zijn team wacht: Het kan zijn dat Vergne in 2012 derde rijder bij ons wordt, maar we moeten eerst zien hoe het gaat in de Formula Renault. Daarna is het aan Red Bull om te kijken wat ze met hem willen doen.

Daarnaast is het de verwachting dat Vergne zelfs dit jaar nogmaals in de Toro Rosso stapt. Volgens Autosport krijgt de jonge Fransman later dit jaar de kans om één of meer vrijdagtrainingen op zich te nemen, hetgeen Tost evenmin uitsluit: Ook dat zou best eens kunnen gebeuren, beaamt hij. We hebben nog geen beslissing genomen en alles hangt af van hoe het in Vergne’s programma past. Hij moet sowieso eerst het seizoen in de Formula Renault afmaken, maar daarna kan hij misschien op vrijdagochtend bij ons instappen.

Wat de line-up voor 2012 betreft houdt Tost zich op de vlakte: Ik kan er nog niet teveel over zeggen, want we wachten tot eind van het jaar voordat we beslissen. En zelfs dan is het een beslissing die normaal gesproken vanuit Red Bull genomen wordt. Als de tijd rijp is gaan we met Red Bull om de tafel zitten en de prestaties van onze coureurs beoordelen. Aan de hand daarvan zullen we beslissen wie er in 2012 voor ons rijden.

Discussiëer mee op ons forum: http://www.gppits.net/forum/index.php/topic,10987.0.html