Het laatste gerucht dat de afgelopen dagen de ronde doet, gaat over het stilleggen van de bouw van het circuit. Dat meldt de krant The American Statesman, die veel berichten ontving van bouwvakkers van het circuit, die melden dat de bouw is gestopt.

Men kan niet met zekerheid melden waarom de bouw is gestopt, maar financiële problemen lijken aan de basis te liggen. De bouwvakkers hebben geen salaris ontvangen, net als dat een bedrijf wat cement levert al enkele maanden niet is uitbetaald.

De hoofdaannemer, Austin Commercial, heeft vorige week alle bouwers verzocht naar huis te gaan en te wachten, omdat er geen geld meer zou zijn. Dit wordt echter betwist door circuit woordvoerder John Hahn, die meldt dat de tijdelijke stop op de planning stond. De reden zou liggen bij het feit dat de bouw zoveel progressie heeft geboekt waardoor men nu voor op het bouwschema ligt.

Dit zou de bank, die de lening heeft verstrekt, de kans geven om de betalingen te innen. De bouw en de betalingen lopen op dit moment niet meer synchroon met elkaar, waardoor is besloten de bouw stil te leggen.

Dat laatst lijkt ons een zeer discutabele reden, want elke dag dat het circuit eerder af is is ook in het voordeel van de race-promotor en de FIA. Als men eens ver voor zou lopen, is het onlogisch om een project stil te leggen en het risico nemen bij de eerste de beste tegenslag alsnog (heel veel) achter te gaan lopen. De achterlopende projecten kosten altijd miljoenen extra, nog los van de stress en werkdruk!

We houden jullie op de hoogte…