Belanghebbenden [investeerders] binnen CVC Capital willen van het bedrijf antwoorden op vragen, rond het omkoopschandaal bij het verkoop van de Formule 1-rechten.

CVC is in opspraak gekomen, omdat de Formule 1-rechten voor een opvallend lage prijs zouden zijn verkocht aan een investeerder die de voorkeur had van Bernie Ecclestone. De Duitse bankier Gerhard Gribkowsky, die de transactie begeleidde, ontving vervolgens een bedrag van 50 miljoen dollar.

Volgens Ecclestone had dat niets te maken met de verkoop, maar werd hij gechanteerd door Gribkowsky, die begin dit jaar werd gearresteerd op verdenking van corruptie, verduistering en belastingontduiking. Bernie schakelde zijn vriend Flavio Briatore in, om een directe spoor te vermijden.

Tevens trok een ander conglomeraat aan de bel. Constantin Medien, dat als EM.TV vijftig procent van de Formule 1-rechten bezat, claimt honderd miljoen dollar te zijn misgelopen bij de verkoop aan CVC.

Investeerders in CVC willen nu graag opheldering in de zaak omdat het hen te schimmig is, zo meldt de Britse krant Financial Times. CVC heeft altijd beweerd geen weet te hebben gehad van de transcaties. Ook willen ze volgends de Financial Times geen commentaar geven op de laatste ontwikkelingen.