Collega Jeroen Scholte schreef het al eerder in zijn nabeschouwing; het had zo veel mooier kunnen zijn…

Het was een vreemd gegeven dat de code rood aan het einde van de Grand Prix van Monaco Sebastian Vettel een vrijbrief gaf om zijn zwaar versleten banden in te ruilen voor vers rubber. Mede daardoor kon de Red Bull Racing-coureur zijn zege in het prinsdom veilig stellen.

Ik kan begrijpen dat veiligheid een rol speelt, maar ik denk ook aan de fans, aldus Paul Hembery, directeur motorsport van Pirelli, in gesprek met Autosport. Vanaf de boten in de haven schreeuwden mensen naar me waarom de coureurs banden mochten wisselen. Het nam de spanning weg en de grote vraag was of de banden het hadden uitgehouden. Dat hebben we ons allemaal afgevraagd met zes ronden te gaan: zouden de banden van Sebastian het nog houden?

Wij snappen de regel niet en misschien zouden we de teams moeten vragen of zij het nut ervan inzien. De race-afstand was nog steeds de race-afstand, de race was niet verlengd, alleen onderbroken. Ik snap de toestemming voor bandenwissels niet, maar misschien ligt dat aan mij, zo besloot Hembery.