De organisatie van de Grand Prix van Bahrein heeft de FIA laten weten dat zij klaar is om dit jaar alsnog een Formule 1-race te organiseren. De Bahreinse Grand Prix werd eerder dit jaar geannuleerd omdat het erg onrustig was in het land. Volgens de organisatoren zou de rust zijn wedergekeerd in de straten van het Golfstaatje.

Volgens ons is het weer mogelijk om hier een race te hebben, verklaarde Zayed Rashid Alzayani, de voorzitter van het Bahrain International Circuit, tegenover The Associated Press.

De boel is enorm gekalmeerd en het leven is weer normaal. We zouden dit jaar graag nog een race hebben. We zijn ook wel toe aan iets leuks, na een moeilijke periode. De Formule 1-race zou voor wat vreugde kunnen zorgen

De World Motor Sport Council van de FIA komt vrijdag bijeen in Barcelona, onder meer om een beslissing te nemen over de Grand Prix van Bahrein. Indien men besluit om de GP van Bahrein te laten verrijden, moet er geschoven worden met de races in Brazilië en India.

Dan zal de laatste GP van het seizoen 2011 pas op 4 of 11 december worden verreden [India], terwijl de GP van Bahrein zou worden gehouden tegen eind oktober. De organisatie van de race bij New Delhi zou dan gelijk wat meer tijd hebben om het nieuwe circuit af te krijgen.

De teams hebben nog de nodige bedenkingen, omdat de belasting van het personeel te groot wordt. En ook de situatie met betrekking tot de mensenrechten en de officials van het circuit van Sakhir die nog vast zitten roepen nog twijfels op.