Lewis Hamilton heeft zich na afloop van de Grand Prix van Monaco verontschuldigd bij de stewards voor zijn uitspraken die hij deed voor de camera van de BBC. Dat heeft McLaren-teambaas Martin Whitmarsh verklaard.

De McLaren-coureur kwam tot bedaren na een bewogen weekend in Monaco. De Brit haalde met zijn optreden de woede op zijn hals bij collega’s Felipe Massa en Pastor Maldonado, die na duels met de wereldkampioen van 2008 hun race moesten staken.

De McLaren-coureur plaatste vervolgens op zijn Twitter-pagina de volgende verklaring:

Hallo iedereen. Ik wil mij verontschuldigen voor mijn gedrag en uitlatingen in Monaco. Het was nooit mijn intentie om iemand te beledigen. Ik heb begrip en respect voor de boze reacties. Aan Massa en Maldonado bied ik met het uiterste respect mijn excuses aan. Jullie zijn allebei prima coureurs die ik hoog aansla. Aan de fans die ik kwijtgeraakt ben en behouden heb, ik wens jullie allen liefde en geluk

Hamilton was na de race fel in zijn oordeel over de stewards. Volgens eigen zeggen moest hij in zes races al vijf keer de gang naar de stewards maken. De McLaren-coureur vroeg zich hardop af of dit te maken had met zijn huidskleur.

Whitmarsh verklaarde na afloop van de race dat Hamilton met de stewards heeft gesproken en dat zij de uitleg van de Brit hebben geaccepteerd.

Meteen na de race was hij zeer teleurgesteld en tijdens een tv-interview maakte hij een slechte grap over zijn straffen door te refereren aan Ali G. Ik ben blij dat Hamilton ervoor heeft gekozen later terug te keren naar het circuit om met de stewards te praten. Ze hebben zijn uitleg geaccepteerd