Ferrari-president Luca di Montezemolo kan Pirelli-gate c.q. testgate maar niet loslaten. De wild om zich heen slaande CEO beschuldigde de FIA van beschadiging van diens geloofwaardigheid in de Formule 1, door te soepel te zijn geweest tegenover Mercedes.

Mercedes kreeg eind juni een reprimande en werd uitgesloten van deelname aan de Young Drivers-Test op Silverstone.

Waar Christian Horner redelijk tevreden was over de uitspraak van het internationaal tribunaal, neemt Ferrari geen genoegen met het strafmaat voor Mercedes wel schuldig werd verklaard in de hele zaak. In dit geval zou ik meer duidelijkheid en moed van de FIA ​​hebben verwacht., aldus een larmoyante Luca.

De Italiaan was in ieder geval wel blij van de verruimde testmogelijkheden vanaf 2014. We zullen eindelijk weer goed kunnen testen en niet een farce krijgen wat we dit jaar zagen bij een team dat bezig was met een illegale test, zonder daarvoor ‘correct’ te zijn gestraft., zo bleef de man klagen over de privé-test tussen Mercedes en Pirelli.

Maar uw scribent had al gesteld dat de FIA een politieke beslissing zou nemen. En tevens dat de autosportbond nu ook niet bepaald duidelijk was in haar communicatie naar het team van Mercedes toe.