En we blijven nog even bij Ferrari. Teambaas Stefano Domenicali zou opdracht hebben gegeven om een onderzoek te starten naar de slechte competitiviteit van Ferrari tijdens de GP van Hongarije.

Ferrari startte het seizoen redelijk sterk, maar begon daarna gestaag weg te zakken. Ook slaagden de coureurs er nooit in om zich echt goed te kwalificeren. Meestal werd die matige kwalificatiepositie ruimschoots gecompenseerd door een veel betere racesnelheid op de zondag.

Het probleem is dan dat je dan steeds plaatsen goed moet maken tijdens de race. En dat is tegenwoordig erg tricky met de Pirelli-banden van tegenwoordig. In Hongarije was die racesnelheid plots een stuk minder goed dan voorheen. Ferrari wil de oorzaak nu vinden van het minder presteren tijdens die race.

Er werden in Hongarije nieuwe banden geleverd door Pirelli, de zogeheten 2012-band met 2013-compound, maar het is op het eerste gezicht niet duidelijk of de oorzaak van het probleem in de banden moet worden gezocht.

Ferrari bracht naar de races in Groot-Brittannië en Duitsland heel wat updates mee maar deze brachten niet de verhoopte resultaten. Het zorgde ervoor dat Ferrari voor Hongarije moest terugkeren naar de oudere specificaties. Dat betekende ook dat Ferrari met een wagen reed die bijna identiek was aan de wagen van de race in Spanje.

Geen goede zaak wanneer je weet dat ontwikkeling tijdens een seizoen draait rond de vele updates.