Eerder kon GPPits.net vermelden dat er in Oostenrijk een stemming was om terug te keren naar de Pirelli’s van vorig jaar.

Dit omdat de meeste teams niet overweg kunnen met het huidige rubber.

Hoe is dat zo gekomen? De Italiaanse bandenboer besloot voor seizoen 2019 om het loopvlak 0.4 mm minder dik te maken. Hierdoor konden de coureurs de zaak sneller opwarmen.

Het idee erachter was om de ‘window’ breder te maken, maar de Ferrari en vooral Red Bull schieten deze window/working range –of werkbereik in het Nederlands–  juist geheel voorbij.

De stemming haalde het niet, want er was geen meerderheid voor het voorstel.

Hoe werd er gestemd? Mercedes, Williams, Racing Point, Renault en McLaren stemden tegen.

Ferrari, Red Bull Racing, Toro Rosso, Haas en Alfa Romeo stemden voor de terugkeer van de 2018-Pirelli’s.

Pirelli had aangegeven dat ze de voorgestelde Belgische Grand Prix niet eens zouden halen qua productie, indien het voorstel zou worden aangenomen.

Pas vanaf Mexico zouden de teams beschikking hebben over het gewenste rubber, en dan heb je het dus over de laatste vier Grands Prix.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!