Red Bull Racing is in haar nopjes met Max Verstappen én Honda, maar dat betekent ook dat de druk op de staf (Horner, Marko en Newey) flink groot is.

Ik doe niet mee om vierde te worden, het is niet leuk om constant op deze plek rond te rijden., zo mocht de journaille optekenen in Oostenrijk.

En waar het gaat over zijn vierde plekken, komt er automatisch een vraag over zijn toekomst.

Eerder had vader Jos Verstappen al enkele subtiele schoten voor de boeg gelost.

Verstappen senior maakt zich zorgen over de ontwikkeling van Red Bull Racing. De verhoudingen liggen nu zo dat McLaren en Renault dichter in de buurt komen van de Oostenrijkers. Red Bull moet helaas achterom kijken, stelt Jos Verstappen.

Bijvoorbeeld tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk, kreeg Max een volle seconde aan zijn broek ten opzichte van polesitter Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur wist ternauwernood de beide McLarens voor te blijven, iets wat niet tot tevredenheid stemt.

Bevestiging
En dan gaat de media wroeten en wroeten. De Spaanse Marca ging dieper dan iedereen en vond een ‘ontsnappingsroute’ in het contract van Max Verstappen.

Dankzij een clausule in het contract van Verstappen mag de Nederlander, volgens de Spaanse krant, na Hongarije onderhandelen met andere teams indien hij daarvoor geen enkele overwinning binnen sleept.

Dus kwam het hoge woord eruit; We bevestigen dat er een prestatieclausule in het contract zit, aldus manager Raymond Vermeulen tegenover FORMULE 1Maar we doen geen verdere uitspraken over de inhoud daarvan, zo maakt hij duidelijk.

Red Bull en Verstappen weten exact wat de afspraken inhouden.

Dat gegeven zorgt in ieder geval voor stress bij Red Bull, waardoor Marko de druk opvoert bij Honda.

Meer risico
Maar dan komt het cultuurverschil om de hoek kijken. De Japanners zijn een stuk voorzichtiger qua ontwikkeling. Liever behoudt Honda de betrouwbaarheid en schroeft het stukje bij beetje het vermogen op.

Toch blijkt nu dat Red Bull misschien al erg snel kan rekenen op de vierde motor.

Normaal gesproken zou Red Bull pas op Monza haar vierde motor ontvangen. Dat is in september, maar men overweegt dat naar voren te schuiven.

Red Bull kan zodoende, mogelijk, al binnen een maand rekenen op een nieuwe power unit.

Daarbij komt het zusterteam Toro Rosso goed van pas.

Dit weekend rijdt Alexander Albon voor het eerst met de meest recente specs van Honda.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!