Op 28 oktober werd Pierre Gasly opnieuw bevestigd als F1-coureur voor Alpha Tauri. Maar de Fransman had een heel ander stoeltje verwacht, blijkbaar…

Dat hij zelfs niet werd overwogen voor dat stoeltje, verbaast Gasly. Ik ben niet teleurgesteld, ik ben verrast

De winnaar van de Italiaanse GP zegt geen uitleg te hebben gekregen van Red Bull waarom hij in 2021 geen nieuwe kans krijgt. Niet echt, maar het was volgens mij al langer duidelijk dat ik verder zou gaan met Alpha Tauri

Gasly verwees naar Sebastian Vettel die twaalf jaar geleden won in een Toro Rosso en direct promoveerde naar Red Bull. Het grote verschil is wel, dat Pierre eerder voor Red Bull reed en niet wist te overtuigen.

De Fransman hoopt ondanks deze ontwikkeling ook de komende jaren onderdeel te blijven van het Red Bull-programma. Mijn toekomst ligt bij Red Bull, zolang we tevreden zijn met onze samenwerking., aldus Pierre Gasly.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!