Max Verstappen heeft de vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna als tweede afgesloten.

De Nederlander reed in de anderhalf uur durende sessie 39 ronden, waarin hij op de zachte band tot een 1:15.023 als snelste tijd kwam. Verstappen voerde lange tijd de tijdenlijst aan, maar Lewis Hamilton was uiteindelijk het snelst met een 1:14.726. Valtteri Bottas completeerde top drie.

Het was een goede start, laat Max na afloop van de sessie op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari weten.

De auto voelde goed, dus dat helpt veel. Het is ook erg leuk om op dit circuit te rijden en daar ben ik erg blij mee. Ik dacht van te voren dat de baan wat smal zou zijn, maar het is prima te doen

Vooruitblikkend op de kwalificatie, laat Verstappen weten: We gaan nu kijken wat we in de kwalificatie moeten doen, maar er waren geen grote problemen.” Heel veel ruimte voor verbetering is er echter niet: “Dat is lastig. Het is moeilijk om Mercedes te verslaan, maar we zitten er niet al te ver vandaan, dus hopelijk is het in de kwalificatie hetzelfde.

Bron: Verstappen.nl


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.