Red Bull Racing heeft ingezet op het overnemen van de motoren van de huidige leverancier Honda, die er na volgend jaar mee stoppen.

Volgens Red Bull is het echter niet mogelijk om op de huidige manier verder te gaan als het huidige reglement niet wordt bevroren, totdat de nieuwe krachtbronnen worden ingevoerd in de Formule 1.

Red Bull ontbeert de faciliteiten en vooral het geld om een eventueel overgenomen krachtbron verder te ontwikkelen, en pleit daarom voor een ontwikkelingsstop.

Ferrari was al meteen tegen het voorstel van Red Bull. De Italianen zijn nu bezig met een gigantische inhaalslag, nadat ze de motor van 2019 niet meer mochten gebruiken van de FIA.

En Renault-teambaas Cyril Abiteboul zegt tegen Motorsport.com: Als je het mij zes maanden had gevraagd, hadden wij met het oog op kostenbesparing een bevriezing geaccepteerd. Maar Red Bull en Honda waren toen juist tegen en we hebben het geaccepteerd. Sindsdien zijn we heel druk geweest met het werken aan de motor van 2022. Mijn positie is verschillend met zes maanden geleden. Nu ben ik tegen het bevriezen van de motoren. We zullen het niet accepteren.

De woorden van de Franse teambaas komen overeen met het eerdere commentaar van FIA-president Jean Todt.

De houding van Renault en Ferrari komt niet als een verrassing voor Red Bull. Dr. Helmut Marko had al eerder gezegd dat terugtrekking van zowel Red Bull als Alpha Tauri een realistische optie is

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!