Niet alle records worden door Duitsers verbroken. Neem nu Charles Pic. Misschien niet altijd even snel in zijn moeizame Marussia, maar de 22-jarige Fransman heeft toch maar mooi een record uit de boeken gereden dat ouder was dan hijzelf!

In 1989 werd Stefano Modena in zijn Brabham in één seizoen liefst 68 keer ingehaald, een ongekend record dat dus meer dan twintig jaar stand hield. Totdat Pic instapte bij Marussia. Het talent uit het Zuid-Franse Montélimar, werd dit jaar liefst 70 keer voorbijgesneld door een collega, al moet erbij worden gezegd dat er in ’89 vier races minder werden verreden.

Sowieso was het een lastig jaar voor de Marussia’s, want ook Pic’s ervaren teamgenoot Timo Glock werd regelmatig om de oren gereden. Zo vaak zelfs, dat Marussia in totaal liefst 134 keer werd ingehaald. Ter vergelijking: HRT werd 114 keer ingehaald en Caterham 119 keer.

Deze winter stapt Pic over naar Caterham. Het is aan hem om ervoor te zorgen dat hij zijn record niet nóg scherper zal gaan zetten…