Charles Pic heeft meerdere opties voor een Formule 1 stoeltje in 2013. De Fransman rijdt momenteel voor Marussia, maar of hij daar volgend jaar ook nog rijdt is niet zeker.

Pic is bezig aan een goed debuutjaar. Hij maakt het zijn ervaren teamgenoot Timo Glock lastig. Daarnaast neemt Pic een aardig zakcentje mee waardoor hij voor andere teams ook interessant is. Bij Marussia lijkt het stoeltje van Pic echter niet veilig. Max Chilton zou azen op een stoeltje bij Marussia. Glock, die niet de beste vrienden is met Pic, heeft een doorlopend contract bij Marussia en lijkt daarmee zeker van een stoeltje.

Pic zal ongetwijfeld ook de berichtgeving omtrent Max Chilton gevolgd hebben en is dus maar begonnen met het praten met andere teams. Sauber en Caterham zouden interesse hebben in de diensten van de 22-jarige Olivier Panis protegé. Pic zou bij Caterham de opvolger kunnen worden van Vitaly Petrov en bij Sauber zou hij de Japanner Kobayashi mogelijk kunnen opvolgen.

Pic zelf richt zich volledig op het racen, maar geeft toe dat zijn management hard aan het werk is. Ik focus me op wat ik moet doen om 100% van de potentie uit de auto te halen, aldus Pic. Mijn toekomst ligt nog helemaal open. Mijn zaakwaarnemers Olivier Panis en Didier Coton praten met teams, maar dat is normaal in deze tijd. We zullen zien wat er gaat gebeuren.