Volgens berichten in de Franse pers is Charles Pic dichtbij een overstap naar het team van Caterham, waar Vitaly Petrov naar verwachting het kind van de rekening zal worden.
De reden dat wordt verwacht dat Petrov zijn stoeltje bij Caterham kwijtraakt heeft niet met zijn prestaties te maken, maar met sponsorgeld, want die zal volgend seizoen vermoedelijk een stuk lager zijn dan dit jaar.

We ontvangen geen assistentie meer van de Russische staat, dus dat maakt het een stuk lastiger om sponsorgeld te vinden, erkende zijn manager Oksana Kossatchenko onlangs al in gesprek met media uit Rusland.

Pic daarentegen beschikt over genoeg geld en, zo melden de Franse pers te berichten, zijn komst zou verder gesteund worden door Caterhams nieuwe partner en geldschieter EADS, een grotendeels Frans luchtvaartconcern dat deels eigendom is van de Lagardère-groep, waar de familie Pic weer belangen in heeft.

De jongste Fransman op de huidige grid is overigens niet de enige coureur die met een stoeltje bij Caterham in verband wordt gebracht, want eerder hadden wij vermeld dat Giedo van der Garde mogelijk dit jaar al zou kunnen instappen.

Van overige ‘beschikbare’ coureurs is bekend dat Bruno Senna over een meer dan aardig sponsorportfolio beschikt, terwijl de voormalige Toro Rosso-coureur en huidige Pirelli-testrijder Alguersuari tijdens zijn jaar aan de zijlijn ook aardig wat geldschieters achter zich zou hebben weten te scharen.

Het aanblijven van Heikki Kovalainen bij Caterham is trouwens ook niet zeker, dus mogelijk komen er zelfs twee plekjes vrij bij het tegenwoordig in Leafield gevestigde team.