De kans is groot dat Vitaly Petrov volgend jaar opnieuw voor Renault rijdt. Dit ondanks dat Kimi Raikkonen, Nick Heidfeld, en Timo Glock met het team in verband worden gebracht.

Inmiddels zwakken de geruchten over een mogelijke terugkeer van Kimi Raikkonen in de Formule 1 weer af. Renault teambaas Eric Broullier liet eerder weten interesse te hebben in de wereldkampioen van 2007, Broullier stelde echter als voorwaarde dat Raikkonen hem in een persoonlijk gesprek zou moeten overtuigen van zijn motivatie. Tot op heden heeft er nog geen gesprek plaats gevonden en houdt Raikkonen zicht angstvallig stil.

Verwacht wordt dat Renault nu opnieuw voor Vitaly Petrov zal kiezen. Petrov debuteerde dit jaar in de Formule 1 met wisselvallige prestaties. Sterke optreden worden afgewisseld met crashes en domme fouten.
Volgens Broullier moet Petrov nog leren:
Hij zit nog niet op zijn limiet, hij moet nog leren. Het potentieel is er, hij moet alleen nog volwassener gaan rijden

Vitaly Petrov heeft dit jaar een grote zak geld uit Rusland meegenomen, de Rus wordt onder andere gesponsort door Lada en heeft ook de steun van de invloedrijke premier Vladimar Poetin. Verwacht wordt dat Petrov voor 2011 opnieuw over miljoenen aan sponsorgeld zal beschikken. Daarnaast maakt Renault met Petrov in Rusland zeer goede reclame. Petrov liet in Singapore weten zich ondertussen niet al te veel zorgen te maken:
Waarom moet ik bezorgd zijn? Zij moeten zich zorgen maken. Ik richt me op de Grand-Prix en wil zo goed mogelijk presteren. Ik denk dat voor volgend jaar alles goed zal komen

By peter