Ross Brawn heeft toegegeven waar het verschil zit tussen Michael Schumacher en Nico Rosberg. Schumacher laat met name in langzame bochten te veel liggen, want hij haalt in langzame bochten niet het uiterste uit de banden.

Brawn: Als je kijkt naar de telemetrie in snelle bochten of de reactietijd die hij nodig heeft om de auto te corrigeren wanneer dat nodig is, dan zie ik geen verschil met voor zijn pensioen. Dat is gewoon de oude Michael Schumacher. Maar in de langzame bochten gebruikt hij de banden niet optimaal zoals Nico wel doet. Michael vindt dat prima, want hij weet dat hij zich dan op dat vlak moet verbeteren. Wanneer wij hem een goede auto geven (en dat is in 2011), zal men de ware Schumacher weer te zien krijgen.

Brawn zou een andere coureur echter hebben weggestuurd met de huidige prestaties.
Om eerlijk te zijn had ik een ander waarschijnlijk weggestuurd. Maar omdat we Michael kennen weten we dat hij veel beter kan. Bij een debutant hadden we onszelf hardop afgevraagd of deze wel geschikt was voor de F1. Bij Michael weten we dat dat het geval is.

Conclusie is dus, als het een DiGrassi, Senna of Petrov was geweest, die nog veel had moeten leren, had hij de kans niet gekregen?! Maar nu het een gerenommeerd coureur betreft, die het vak tot in de puntjes beheerst maar het niet toepast, is het niet zo erg.

Of Brawn heeft de investering plus marketing in zijn achterhoofd gehouden…