De geruchten dat Red Bull eigenaar Dietrich Mateschitz Scuderia Toro Rosso nadrukkelijker in de verkoop heeft gezet zwellen aan. Toro Rosso staat al langere tijd in de verkoop, de vraagprijs van het team zou nu echter halveert zijn naar 30 miljoen Dollar.

De woordvoerder van Mateschitz spreekt het bericht tegen:
Er zijn altijd geruchten, dat is niets nieuws. Maar er niets aan de situatie veranderd, er zijn geen plannen om Scuderia Toro Rosso van de hand te doen

De berichten over de mogelijke verkoop werden onder andere in Zwitserse en Oostenrijkse kranten gebracht. Naar verluidt zouden er drie geinterreseerde partijen zijn voor het team. De Mexicaanse miljardair Carlos Slim zou interesse hebben, Slim wordt al jaren in verband gebracht met de Formule 1. Slim bezocht dit jaar al diverse Grand-Prix als gast van het Sauber-team. Bij Sauber wordt Slim ook nadrukkelijk genoemd als mogelijke investeerder.

Daarnaast zou er interesse zijn van een investeringsgroep uit het Verre Oosten. Ook de combinatie van Jacques Villeneuve en het team Durango zouden interesse hebben. Villeneuve/ Durango probeerden eerder tevergeefs een startbewijs voor een nieuw Formule 1 – team bij de FIA te krijgen, de aanvraag werd afgewezen. Villeneuve liet toen in een eerste reactie naar andere mogelijkheden te kijken waaronder het kopen van een bestaan Formule 1- team.

By peter