Weer een deel over de dollars voor de teams.

Paul Stoddart, de grote man van Minardi, is boos. De eigenaar van de achterhoede renstal, waarvoor Jos Verstappen rijdt, heeft Ron Dennis en Frank Williams ervan beschuldigd zijn team uit de F1 te willen werken.

Stoddart was in januari een bijdrage uit het ‘vechtfonds’ beloofd om Minardi enige financi�le armslag te bieden in de anders onbegonnen strijd tegen de groten. Ook Sauber en Jordan zouden profiteren van dit steunfonds. Dat kwam er alleen nooit.

Volgens Stoddart hebben Dennis en Williams daarin de hand gehad.“Ik ben in hen teleurgesteld. Ze hebben beloofd de kleinere teams als Minardi te helpen, maar dat niet waargemaak”, klaagde Stoddart in Monaco. F1 baas Bernie Ecclestone en de rijke, vooraanrijdende WK ploegen zouden geld beschikbaar stellen voor de minderbedeelden.

Het plan werd gelanceerd na de verdwijning van Prost en Arrows wegens geldgebrek. Het deelnemersveld raakte daardoor aardig uitgedund. Minardi en Jordan blijven vechten voor overleving. Verstappen bracht onlangs zelf nog de Nederlandse sponsor Trust binnen. In de miljoenenverslindende jacht op WK punten biedt dat vooralsnog geen uitzicht op een snelle verbetering, wel op het afmaken van het seizoen.

“We zouden een waarborgsom van ongeveer acht miljoen pond krijgen na het afhaken van Arrows”, zei Stoddart. “Dat is geen geld van McLaren en Williams. Ik zou willen dat ze niet gaan dwarsliggen bij het verstrekken van dit beloofde bedrag. We hebben nog geen penny gezien. Dat maakt ons naakte bestaan buitengewoon moeilijk.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter