Wereldkampioen Michael Schumacher moet er genoegen mee nemen om morgen achter zijn jongere broer Ralf te moeten starten. De oudste van de twee broers moet morgen als vijfde starten.

Michael, die morgen tijdens de race een poging zal ondernemen om mede recordhouder te worden door zijn zesde Grand Prix van Monaco te winnen, was helemaal niet gelukkig met zijn prestatie tijdens de kwalificatie.

Michael Schumacher:

“Natuurlijk ben ik niet tevreden met het eindresultaat. Ik reed nochtans een foutloze ronde. Deze morgen konden we al merken dat we niet het beste materiaal hadden voor dit circuit. Een verklaring zou kunnen zijn dat er veel meer rubber op de baan ligt dan afgelopen donderdag en dat onze banden daar minder goed op reageren dan de banden van de concurrentie. Dit wil echter niet zeggen dat het morgen ook het geval zal zijn. Ik denk nog steeds dat we de goede keuze hebben gemaakt voor de race. Morgen zal ook maar duidelijk worden hoeveel benzine de andere in hun wagen hadden.”

Ondertussen had Rubens Barrichello de zevende tijd gereden. Ook Rubens kon daarmee niet tevreden zijn. Volgens de Braziliaan kon hem niets verweten worden. De wagen kon gewoonweg niet sneller volgens hem.

Barrichello:

“Dit was niet onze beste kwalificatie. De balans van de wagen was goed, maar hij was juist niet snel genoeg. Morgen zullen we maar pas kunnen zien met hoeveel benzine de concurrenten reden en misschien zit daarin de verklaring voor ons mindere optreden van vandaag. Ik ben nog steeds erg optimistisch voor de race.”

Jean Todt:

“Na een spannend gevecht hebben we vandaag onze minste prestatie van het seizoen laten optekenen. Hopelijk valt deze te verklaren doordat we veel meer benzine bij hadden dan de andere teams. Maar dat zullen we pas kunnen beoordelen nadat de eerste stops zijn gebeurd. Ik hoop dat we morgen wat uit het verkeer kunnen blijven en indien we langer op de baan kunnen blijven dan de leiders kunnen we daar onze winst pakken. Morgen is de langste race van het seizoen, als we de tijd als maatstaf nemen, en de baan maakt het er niet makkelijker op voor de wagen en de coureurs. Betrouwbaarheid zal dus een belangrijke rol spelen en daar moeten we van kunnen profiteren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter