Olivier PanisOlivier Panis zal terug mee rondtrekken met het F1 circus. Toyota liet gisteren weten dat de Fransman tijdens de GP van Frankrijk in juli de rol van vrijdagtester zal opnemen. Door de Klien historie werden de reglementen gewijzigd waardoor het “oudje” van de F1 een terugkeer kan maken.

“Ik kijk er echt naar uit om terug in de cockpit te kruipen.” Zei Panis. “Ik reed voor het eerst op Magny Cours in 1994 en heb dus meer dan een decennium ervaring op dat circuit. Ik hoop dat ik die kan aanwenden om Toyota te helpen. Een GP van Frankrijk zonder een Franse rijder, het kan niet volgens mij. Dus nu hoop ik dat ik het team en de toeschouwers wat extra kan geven. Ik hoop dat het voor iedereen leuk zal zijn, productief is voor het team, en dat ik me wat amuseer!”

Panis reed in totaal meer dan 158 F1 races. 33 daarvan legde hij af in een Toyota. Vorig jaar ging hij met “pensioen”, maar blijkbaar kan de voormalige winnaar van de GP van Monaco het circus niet missen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter