Alle tien de Formule1 teams zijn het eens geraakt – dat was alweer een tijdje geleden – om het kwalificatiesysteem aan te passen. Volgens Autosport zal de kwalificatie enkel nog doorgaan op zaterdag, bestaan uit 1 snel rondje met een startvolgorde gebaseerd op de race uitslag van de vorige GP.

Het nieuwe format moet nog wel worden goed gekeurd door de Formule 1 Commissie en de Wereld Motorsport Raad, maar volgens Max Mosley is dat slechts een formaliteit. Hij wil het nieuwe systeem vanaf de GP van Europa toepassen, en daarom kunnen de leden hun stem doorfaxen.

De wagens zullen zich moeten kwalificeren op de race banden, met de brandstof aan boord en moeten na hun rondje naar het parc-ferm�.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter