max Mosley wil volgende week een nieuw kwalificatieformat klaar hebben. Het huidige, uiterst saaie en commercieel oninteressante format werd met recht en rede de voorbije maanden afgekraakt. Vele televisiestations zenden de beslissende sessie zelfs niet uit omdat het midden in hun zondagochtend programmering valt. Verder kan de polesitter op slechts enkele uren aandacht rekenen tegenover de complete dag in de schijnwerpers de voorbije jaren.

“Het is zeer belangrijk dat de pole al op zaterdag bekend is. Het irriteerd het publiek dat ze niet weten wie er vanaf de eerste plek mag starten. Als fan bent van een rijder, en die staat op pole dan verander je misschien je plannen voor zondagmiddag. Maar langs de andere kant, als hij als laatste start doe je misschien iets totaal anders. Mensen moeten het weten, en het heeft geen nut het hen slechts 2 uur op voorhand te vertellen.”

“Het is nu de vraag of de wereldraad en de Formule 1 commissie het eens kunnen worden. Ik denk dat dit slechts een formaliteit is, en ik zal proberen om alles door te voeren tegen de Nurburgring.”

“Het basis principe is, ��n fout en je ligt eruit. Ik denk dat veel mensen praatten over hoe de tijden van de laatste oefensessie op zaterdag als startorde te nemen voor de kwalificatie. Ik persoonlijk zie het zitten, maar iedereen moet akkoord gaan.”

Het ziet er dus naar uit dat we niet terugkeren naar het systeem van enkele jaren geleden, maar naar een licht aangepaste versie van vorig jaar.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter