Dino Chiesa is een voormalig teambaas van Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Veertien jaar geleden waren de coureurs namelijk teamgenoten bij mbm.com, diens kartteam dat gesteund werd door McLaren.

Voor Bild am Sonntag gaat Chiesa terug in de tijd.

Over een ronde was Lewis altijd sneller dan Nico, wat Lewis tot op de dag van vandaag ook is. Maar Rosberg compenseerde het verschil door harder te werken aan de setup samen met de monteurs en de engineers. Lewis heeft nog nooit zo hard gewerkt als Nico achter de schermen.

Een van hen heeft het talent en eerzucht. De ander is snel, maar meer een denker., zo analyseert de Italiaan.

Volgens de kartbaas speelden zij al psychologische spelletjes toen ze in de kart zaten. Ja natuurlijk, maar op een andere schaal. Op dat moment was ik de teammanager, maar ik was ook de counselor en een vader. Ik herinner mij een boos telefoontje uit de receptie van het hotel. Soms hadden ze de kamer vernield. Het begon met het gooien van een kussen, dan een laken en dan lag het matras op straat. Het was lol, maar ik moet altijd de rekening betalen., zo onthulde Dino Chiesa.

Chiesa praat af en toe nog wel met Rosberg, maar was niet te spreken over de entourage van Hamilton. Het is moeilijk om bij hem te komen. Het management werkt niet erg mee. Dat mag goed zijn voor een Hollywood-ster, maar niet voor een Formule 1-coureur.

Over de wrijving tussen de twee Mercedes-coureurs zei Dino dat hij begrijpt dat Lewis denkt dat het team meer op de hand van Nico is. Rosberg rijdt immers alweer drie jaar voor het team en heeft tevens de Duitse nationaliteit.

Toch meent Chiesa dat Hamilton weer met de benen op de grond moet staan en minder achterdochtig zou moeten zijn en/of zijn boosheid minder zou moeten laten zien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!